WELKOM JIJ, AANSTORMEND MEDIACOLLEGE STUDENT!

EERSTEJAARS

STUDENT

MAGAZINE

01

WAAROM DIT ONLINE

MAGAZINE?

02

SAVE THE DATE: ONLINE

INFORMATIEAVOND

03

WELKOMBIJMA.NL

04

FAQ

WAAROM DIT ONLINE MAGAZINE?

Je komt bij ons studeren en daar kijken wij erg naar uit. We kunnen ons voorstellen dat het naast leuk, ook spannend voor je is. Of dat je veel vragen hebt. Om je alvast een warm welkom te geven hebben wij dit online magazine voor je gemaakt. Hier geven we alvast antwoord op de vragen die in deze periode het vaakst aan ons gesteld worden. Vaak zijn dit de praktische vragen, over aanschaf laptops, software, boeken, etc

En naast antwoorden op praktische vragen laten we je ook alvast wat toffe projecten zien, bijvoorbeeld van eerstejaarsstudenten. Wat zij in hun vlog of video laten zien - over de lessen of vakken in het eerste jaar - dat kunnen jullie volgend jaar ook!

Voor wie nu examen doet: heel veel succes. We zien jullie graag op de informatie-avond en daarna... een goede zomer gewenst!

SAVE THE DATE | ONLINE INFO-AVOND

INFO-AVOND | 16 JUNI VIA YOUTUBE

STEL JE VRAGEN VIA DE LIVE CHAT

Op donderdag 16 juni van 19:30 tot 20:00 uur organiseren we via YouTube de online informatieavond voor alle aankomende studenten en hun ouder(s)/ verzorgers(s) - voor al onze 14 opleidingen tegelijk. Wat kun je verwachten? WIJ: informeren jou over oa. de start van jouw opleiding, de aanschaf van boeken, licenties, je laptop en de website welkombijma.nl. JIJ: kunt live (en een-op-een!) met ons chatten voor al jouw specifieke vragen. Het chaticoon vind je tijdens de uitzending en tot 20:30 uur rechtsonder op ma-web.nl.

WELKOM BIJ MA

HARD- EN

SOFTWARE

BESTELLEN?

⬇️

WELKOM BIJ MA

WANNEER IS

MIJN EERSTE

LESDAG?

⬇️

WELKOM BIJ MA

WAAR KAN IK

INFORMATIE

TERUGLEZEN?

⬇️

WELKOM BIJ MA

VANAF 16 JUNI

VIND JE ALLES OP

WELKOMBIJMA.NL

⬇️

FAQ

Ik heb nu al een vraag, bij wie kan ik terecht?

Vanaf 16 juni vind je alle informatie voor de start van jouw opleiding op welkombijma.nl. Heb je nu al een vraag? Kijk dan op welkombijma.nl/contact of mail je vraag naar: studentenadministratie@ma-web.nl

Ik heb al een laptop? Is deze geschikt?

Welke hard- en software jij nodig hebt is verschillend per opleiding. Vanaf 16 juni vind je alle opleidingsspecifieke info op welkombijma.nl onder opleiding > bestellen leermiddelen.

Voor al je vragen rondom hard- en software kun je tijdens de info-avond chatten met onze ict-afdeling (chaticoon rechtsonder op ma-web van 19:30-20:30 uur).

Wanneer hoor ik in welke klas ik geplaatst ben?

Begin juni ontvang je een mail met daarin je klas en wanneer jouw klassenmoment plaatsvindt.

Kan ik de info-avond ook terugkijken?

Jazeker, de live uitzending kun je terugkijken op YouTube op een moment dat het jou uitkomt.

Voordeel van live kijken is dat je gelijk al jouw vragen kunt stellen in de live-chat. Lukt het toch niet om er bij te zijn, dan kun je jouw vraag stellen via studentenadministratie@ma-web.nl

HET ONDERNEMERSLOKET

Het Ondernemersloket van het Mediacollege Amsterdam is er voor (oud-) studenten die vragen hebben over ondernemen, eigen baas zijn of over het opstarten van een bedrijfsidee. Inmiddels bestaat het loket anderhalf jaar en in die tijd hebben we een flink aantal (oud-)studenten op weg kunnen helpen.

MADE BY MA

In het project Made by Ma werken onze studenten aan maatschappelijke challenges van Amsterdamse organisaties. Het doel van Made by Ma is creatief leren denken; je leert brainstormen, samenwerken, netwerken en presenteren. Dit alles onder deskundige begeleiding van peer coaches.

VLOG

"Ik wist dat ik naar het Mediacollege wilde omdat hun reputatie op het gebied van creativiteit heel erg goed is. De nieuwe opleiding Photographic designer paste perfect bij wat ik al leuk vond om te doen: fotograferen, audiovisueel en creatief bezig zijn." Mette laat zien hoe ze haar opdracht voor de les Concepting uitvoert en hoe dit gaat bij thuisonderwijs.

MENTAL HEALTH

ALERT WEEK

Op de redactie van Ma Live interviewden derdejaarsstudenten Charlotte en Kai (Mediaredactiemedewerker) Simone Kukenheim, wethouder met de portefeuilles Zorg, Jeugdzorg, Jeugdpreventie, Sport en het MBO. Zij bezocht woensdag 13 april de Mental Health Alert Week op het Mediacollege Amsterdam. “Het Mediacollege Amsterdam is trendsetter in de Mental Health Alert Week”, vertelt ze. Kukenheim is trots op onze studenten en sowieso de huidige generatie Amsterdamse mbo-studenten, in de manier waarop ze kunnen praten over mental health thema’s. “Dat is heel knap”, zegt ze. En heel belangrijk, want “Vroeg of laat in je leven komen dingen waarmee je in de knel zit boven. Als je jong leert hoe je daarmee om kunt gaan, heb je er de rest van je leven wat aan.”