Doel project MediaMeesters
Schooljaar 2019-2020
MediaMeesters 1.0 is in schooljaar 2019-2020 van start gegaan met het verbinden van software- en stagebedrijven en andere initiatieven aan de opleiding Software developer (SD). Met als belangrijkste doel: vanuit verdergaande samenwerking en co-creatie het onderwijsaanbod aan laten sluiten op de kennis en skills die nodig zijn in het werkveld.
Schooljaar 2020-2021
In schooljaar 2020-2021 bouwen we met MediaMeesters 2.0 verder aan een duurzame verbinding tussen docenten en studenten van de opleiding Software developer, bedrijven, alumni, en andere aanbieders van leren tijdens en na de opleiding. Hiermee willen we (grote) vraag naar en het aanbod van software developers in Amsterdam duurzaam beter op elkaar aan laten sluiten. Het Mediacollege Amsterdam en het team Software developer willen met deze activiteiten de innovatie aanjagen en een structurele bijdrage leveren aan de vraag naar en aanbod van professionele, wendbare en up-to-date developers.
Dit alles is mogelijk dankzij de mbo-gelden van de gemeente Amsterdam.
Activiteiten 2020-2021
MediaMeesters 2.0 heeft de volgende activiteiten gedefinieerd:
- Onderzoek doelgroepen (bedrijven, alumni, docenten, studenten, andere netwerkpartners)
- Live community activiteiten organiseren (experimenteerlabs, skills shares, masterclasses, co-creatie sessies)
- Bouwen prototype voor een online community aan de hand van een design sprint.
Projectgroep 2020-2021
Projectleider: Jenneke Ruitenberg (links) Projectleden: Judith Hoekstra (midden) en Ed Snel (rechts) Met communicatieondersteuning van Femke Janssen

Waarom doen we dit?
We stimuleren ons netwerk van mediabedrijven, stagebedrijven, alumni en andere professionals actief bij te dragen aan de inhoud van het onderwijs. Bijvoorbeeld als beoordelaar van portfolio’s, als stagebedrijf, meedenker met het onderwijsaanbod, adviseur, of opdrachtgever voor beroepsopdracht of Proeve van Bekwaamheid. Zo blijft ons onderwijs aangesloten op de grote vraag naar developers uit het bedrijfsleven en hebben onze studenten de juiste skills om direct na hun studie als professioneel developer aan het werk te gaan.
Zo blijft ons onderwijs aangesloten op de grote vraag naar developers uit het bedrijfsleven en hebben onze studenten de juiste skills om direct na hun studie als professioneel developer aan het werk te gaan.